Scraps 16 – Kaleidoscopic

24Μαρ.09
 • Απορία λεξηλογική/εννοιολογική. Κυπριακή παροιμία: Δώσε στον ψεύτη σχοινί και θα κρεμμαστεί μόνος του. Η έκφραση «δίνω σχοινί» είναι αμοιγώς κυπριακή ή υπάρχει και στη δημοτική ελληνική;
 • To Rent το έχω αναφέρει ποτέ; Inspirational , funny and incredibly human
 • Την Παρασκευή η cyta προσφέρει δωρεάν θέατρο. Λεπτομέρειες εδώ. Εγώ δεν θα πάω γιατί (α)δε βρήκα εισητήρια για την παράσταση που ήθελα και (β)δε βρίσκω παρέα για να δω δράμα/κοινωνικό.
 • Κάτι πιο σοβαρό. Παρακολουθώ όλο αυτό που γίνεται με την υπόθεση των δυο νεαρών. Και συμφωνώ ότι η απόφαση δεν ήταν δίκαιη. Για να νιώθω όμως εγώ εντάξει με τον εαυτό μου, οφείλω να παραδεκτώ ότι οι δικαστές απλά εφάρμοσαν το νόμο που είχαν μπροστά τους. Το ότι ο συγκεκριμένος νόμος σηκώνει αλλαγές δεν είναι ευθύνη δική τους, είναι θέμα πολιτικό. Αν είχαν αποφασίσει να αλλάξουν μόνοι τους το νόμο, οι ίδιοι που βγαίνουν τώρα στα παράθυρα και φωνάζουν ότι η απόφαση δεν απέδωσε δικαιοσύνη, θα φώναζαν ότι τα δικαστήρια παρεμβαίνουν στη νομοθεσία και παραβλέπουν το ρόλο της Βουλής. Για αν μην  αναφέρω ότι είναι απαράδεκτο, α-πα-ρά-δεκ-το, ένας μάρτυρας-κλειδί να φοβάται να καταθέσει. Μετά από αυτό που είδε ο χριστιανός (μουσουλμάνος, άθεος, whatever), πως να βγει να καταθέσει; Γιατί να βγει να καταθέσει; Για να του έρθουν οι δέκα μπροστά στην πόρτα του για επαναληπτικό;
 • Αν και δεν πιστεύω στις διαδηλώσεις, ούτε στα συμβολικά gestures, η Κίνηση Πολιτών Alert φαίνεται να κάνει εξαιρετική δουλειά. Τα συγχαρητήριά μου στους ανθρώπους που στέκονται πίσω της.
 • Λέω ότι δεν πιστεύω στις διαδηλώσεις και στα «grand symbolic gestures», όμως το V for Vendetta το λάτρεψα.
 • Recently I became interested in kaleidoscopes. I think it’s because I loved the music
 • My life IS surreal! Τηλεφωνούσα στη μαμά στο γραφείο για κάτι που την ήθελα, ακούω ότι κάποιος σήκωσε το ακουστηκό κι αρχίζω «Έλα μάμμα; Έκανα αυτό κι αυτό και το άλλο και το εκείνο και η γιαγιά ρωτά πότε θα έρθει ο υδραυλικός», για να ακούσω στην άλλη άκρη, «Καλημέρα καλή μου, η Ειρήνη είμαι… Η μάμμα μόλις βγήκε, να της πω να σου τηλεφωνήσει μόλις επιστρέψει;». Αργότερα η μάμμα (the real one) μου είπε πως η 24-χρονη νεοπροσληφθείσα βοηθός της βρήκε την ιδέα να τη φωνάζει κάποιος «μάμμα» εξαιρετικά ενδιαφέρουσα… Η Σόνια γελούσε ένα τέταρτο…
 • Over the weekend, there was a chance for me to fall in love and fall hard… I think I caught it. Yet, the attraction (and the chemistry) is still there.
 • Δυσκολεύομαι να το πιστέψω, όμως το Toxic μπορεί να μου αρέσει τελικά. Όλα είναι θέμα ενορχήστρωσης/φωνής. This demonstrates the difference between sensual and sexy, in my honest and humble opinion.
 • «Σαν ταξιδάκι αναψυχής μ’ ένα κρυμμένο τραύμα» και «Καλύτερα με σκούρα ζελατίνα, να πέφτει μπρος τα πόδια μου το φως η βροχή.»
 • Οι καπνιστές ανάψτε ένα και για μένα. Τα νεύρα της QueenE τελευταία δεν είναι καλά.
 • Πριν δυο χρόνια, τέτοια εποχή, παραπονιόμουν για κυκλοθυμίες. Τις ανέφερα σε τουλάχιστο έξι κείμενα μέσα σε δυο μήνες. Δυο χρόνια μετά… Μερικά πράγματα δεν αλλάζουν ποτέ. Η διάθεσή μου, σαν τον καιρό στον Ατλαντικό. Μια μπουνάτσα, μια μποφόρια. Που φυσικά γεννάνε τυφώνες.
 • Θέλω μια απ’ εκείνες τις τεράστιες βιβλιοθήκες που έχουν τα παλιά αγγλικά αρχοντικά. Αυτές που καλύπτουν 100-150 τετραγωνικά κι έχουν τοίχους ύψους 5 μέτρα…
 • Βρε λες να πάω να κοιμηθώ; 
 • Κι όμως σε καλεί να ονειρευτείς χωρίς να ξέρεις γιατί. Το έβγαλε τώρα το suffle. Νομίζω το υπερπέρα μου στέλνει μηνύματα.
Advertisements


12 Responses to “Scraps 16 – Kaleidoscopic”

 1. Για ποιαν υπόθεση λές;

 2. To Rent..το είδα με αρχικό cast όταν σπούδαζα Λονδίνο. «There is only us…forget regret cause life is yours to live..no other day…no other way…only today» 🙂

 3. Καταπληκτική διασκευή του Toxic. Που ξέρεις, μπορεί να σου αρέσει και η Beyonce.

  Ανέφερα ποτέ ότι ένα βράδυ έβλεπα όνειρο «Scraps»;; :Ρ

 4. Δεν πιστεύω ότι αν ΗΘΕΛΑΝ να τους καταδικάσουν οι δικαστές δε θα μπορούσαν! Είναι για νομικίστικους λόγους που ΔΕΝ δέχτηκαν την ταινία και, όπως όλοι γνωρίζουμε, πάντα υπάρχουν παραθυράκια στο νόμο για όποιον τον γνωρίζει καλά.
  Επίσης, η Κίνηση Πολιτών (και όχι Πωλητών, εν πουλούν τίποτε οι άθρωποι!) διοργανώνει αρκετά πράματα, όλοι στις επάλξεις το Σάββατο να διαμαρτυρηθούμε για την αθώωση των δέκα!

 5. Απελευθερωμένε, συγγνώμη, ξεχνάω ότι δεν είμαστε όλοι στην Κύπρο. Θυμάσαι το 2005 κοντά στα Χριστούγεννα που κάτι αστυνομικοί (10) είχαν ξυλοφορτώσει κάτι φοιτητές (2) ; Που περνούσε κόσμος και κάποιος έβγαλε ένα βίντεο με το κινητό του που μετά το είδε όλη η Κύπρος; Ε λοιπόν έγινε η δίκη των αστυνομικών την προηγούμενη βδομάδα. Αν πας στην ιστοσελίδα του Alert τα γράφουν αναλυτικά.

  Τουλίπα όταν λέω εγώ ότι έπρεπε να είχα γεννηθεί δέκα χρόνια πριν… Ξέρεις πόσο πράγματα θα ήταν διαφορετικά στη ζωή μου αν ήμουν δέκα χρόνια μεγαλύτερη;

  Λένη η Beyonce μου άρεσε πάααααρα πολύ στο Dreamgirls. Αν και φυσικά την παράσταση έκλεψε η Jennifer Hudson. Θα το ακούσω το κομματάκι που παραθέτεις και θα σου αφήσω την άποψή μου στο blog σου. Είμαι περήφανη που επηρεάζω το υποσυνείδητο των αναγνωστών μου! 😀

  Eolica καλωσόρισες. Απολογούμαι για το ορθογραφικό, το έχω διορθώσει. Αυτά παθαίνω όταν γράφω μες τα μαύρα μεσάνυχτα.
  Στο κυρίως θέμα τώρα. Συμφωνούμε πως όπου υπάρχει θέληση, υπάρχει τρόπος. Ειδικά στα δικαστήρια. Το θέμα όμως είναι ότι σ’αυτή την περίπτωση θέληση μάλλον δεν υπήρχε, όχι γιατί οι δικαστές αποδέχονται την ηλιθιότητα της αστυνομίας αλλά γιατί κι αυτοί άνθρωποι είναι που ανησυχούν για τις δουλειές τους. Και προτίμησαν να δώσουν μια πιο συντηρητική απάντηση σε μια controversial υπόθεση παρά ενδεχομένως να βάλουν το κεφάλι τους στον ντορβά και να περιμένουν να περάσει ο κάθε πολιτικός παράγοντας να το κόψει.
  Δε λέω ότι συμφωνώ μαζί τους, ούτε ότι υποστηρίζω την απόφασή τους. Λέω όμως ότι νομικά μιλώντας, είχαν κάθε δικαίωμα να βγάλουν αυτή την απόφαση. Όπως έχουν κάθε δικαίωμα οι ενάγοντες να ασκήσουν έφεση. Όπως έχει κάθε δικαίωμα η Κίνηση Πολιτών να διαμαρτύρεται.
  Όσο κι αν διαμαρτύρεται/στε όμως, η αρχική πρόταση δεν πρόκειται να αντιστραφεί. Το θέμα θα κριθεί στην επόμενη δίκη.

  Χωρίς να θέλω να γίνομαι εριστική, δεν έχω δει οπουδήποτε γραμμένους τους στόχους αυτής της Κίνησης. Προσπαθεί απλά να δηλώσει ότι διαφωνεί με την απόφαση ή έχει κάποιο συγκεκριμένο στόχο;

 6. Θέλω κι εγώ μια τεράστια βιβλιοθήκη … αλλά πότε θα τα διαβάσουμε όλα αυτά…

  ωραίο το κομματάκι με το καλειδοσκόπιο…

  δες κι αυτό:

  είναι ένας από τους αγαπημένους μου συνθέτες με fractals στο βίντεο 🙂

 7. Αν την άρπαξες, ελπίζω να σε βγάλει σε καλό δρόμο! 🙂
  Οκ, θα σε μνημονεύω κάθε φορά που ανάβω! ; ) Πολύς καιρός ακόμα ως το Πάσχα. Κουράγιο…

 8. εγω τη φτιαχνω τωρα τη βιβλιοθηκη μου, κι αισθανομαι πολυ περηφανη που σιγα σιγα γεμιζει!

 9. Κουνούπι ευχαριστώ για μουσική! Όσο για το πότε θα τα διαβάσουμε όλα αυτά, I’m a fast reader! 😉

  Ρενάτα μου όταν έλεγα «I caught it», εννοούσα ότι το σταμάτησα εγκαίρως. Και ναι, η ανάσταση αργεί.

  Πράσινη νεράιδα, ω η χαρά του να ζει κανείς μόνος! Η μαμά μου έχει απαγορεύσει να φέρνω άλλα βιβλία εδώ μέσα. Δεν έχουμε που αλλού να τα βάλουμε… 🙂

 10. Πρασινοτάτη, δηλώνω ευθύς εξαρχής πως αγνοώ την κυπριακή νομοθεσία.
  Πλην όμως, γνωρίζω πως αυτού του είδους οι νόμοι που ρυθμίζουν τέτοιες υποθέσεις είναι πάντα γραμμένοι με διφορούμενο τρόπο που εξαρτάται πώς θα ερμηνευτεί. Κατά το δοκούν.

  Από κει και πέρα, δικαστής γίνεσαι για να απονέμεις δικαιοσύνη, ακόμα κι αν χρειαστεί να βάλεις το κεφάλι σου στον ντορβά και να ριψοκινδυνέψεις τη θέση σου ή οτιδήποτε άλλο. Αλλιώς να διάλεγες άλλο επάγγελμα (με λιγότερα χρηματα και προνόμια, αν με εννοείς). Δεν έχεις κανένα δικαίωμα να απονέμεις δικαιοσύνη με νώμονα το αν κινδυνεύεις εσύ. Σόρρυ κιόλας, αλλα αν οι δικαστές λειτουργούν έτσι, τότε τι άλλο να κάνει ένας απλός μάρτυρας;

  Δεν έχουν «δικαιώματα» οι δικαστές όταν πρόκειται να απονείμουν δικαιοσύνη. Έχουν μόνο υποχρέωση. Σκέψου σε τέτοια επαγγέλματα να επικαλείται ο καθένας το «δικαίωμά» του.

  Αντιλαμβάνομαι πως εννοείς πως ο νόμος τους καλύπτει να καταλήξουν σε τέτοια απόφαση. Σε αυτό απαντά η πρώτη μου παράγραφος.
  Ετσι αποδεικνύεται πως και στην Κυπρο, όπως και στην Ελλάδα και σε άλλες τριτοκοσμικές χώρες, το έλλειμα δημοκρατίας είναι τεράστιο.

  Και, ναι, αυτή η υπόθεση δεν είναι μόνο δικαστική. Είναι κυρίως πολιτική και έτσι πρέπει να κριθεί.Όπως και αυτή (http://krotkaya.wordpress.com/2009/02/25/dkifik/) η υπόθεση, άλλωστε.

 11. Εσύ ξέρεις καλύτερα! 😉 Φιλιάά

 12. Κροτ τα ίδια ακριβώς πράγματα ξέρουμε για την κυπριακή νομοθεσία. Το σχόλιό μου βασίζεται πάνω στη γνώση μου για το πως λειτουργούν τα δικαστικά συστήματα και οι νόμοι γενικότερα, όχι μόνο στην Κύπρο. Καταλαβαίνω τι λες και συμφωνώ, έχεις δίκιο. Ο κυνικός εαυτός μου όμως δεν μου επέτρεψε ποτέ να θρέψω την αυταπάτη ότι στα δικαστήρια απονέμεται δικαιοσύνη. Στα δικαστήρια εφαρμόζονται οι νόμοι, δίκαιοι και μη.
  Το θέμα είναι αμιγώς πολιτικό. Και ως πολιτικό θέμα θα έπρεπε να κριθεί, απ’ ότι βλέπω όμως όλοι παίρνουν την εύκολη λύση και ρίχνουν το φταίξιμο στους δικαστές, (που συμφωνούμε, φταίνε) αλλά ξεχνούν όλους τους άλλους που στέκονται πίσω από το σύστημα και φταίνε πολύ περισσότερο. Αυτό ήθελα να πω, ότι το θέμα πάει πιο βαθιά απ’ ότι αναγνωρίζεται.
  (Και δεν είναι μόνο σε μας τους τριτοκοσμικούς που γίνονται αυτά, που να δεις στο ΗΒ τι γίνεται…)

  Ρενάτα θα σου έλεγα τώρα τι ακριβώς ξέρω… Τίποτα δεν ξέρω… Μόνο ελπίζω. Φιλιά πολλά!


Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Google photo

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s


Αρέσει σε %d bloggers: